Cargando....
Concello de Lugo
25/04/24
NOVAS
Escoita esta páxina

O Concello de Lugo entrega os premios do IV Concurso de Tapas


# Luns, 27/10/2008
O acto estivo presidido polo Alcalde de Lugo, José López Orozco

O Alcalde de Lugo, José López Orozco, a Concelleira de Cultura e Turismo, Concepción Burgo, e o Presidente da Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería de Lugo, José Francisco Real, entregaron os premios aos establecementos ganadores do IV Concurso de Tapas organizado polo Concello de Lugo.

López Orozco destacou a importancia de dar a coñecer a “extraordinaria hostalería lucense, cada día é máis certo que, para comer, Lugo”. Animou a todos os hostaleiros e hostaleiras a seguir adiante “neste camiño, o voso traballo é exemplo de mellora constante. Temos uns produtos de primeira e unhas mans que fan un excelente traballo, o resultado non pode ser mellor.

A Concelleira de Cultura e Turismo, Cncepción Burgo aproveitou ademais para destacar que “cunha hostalería de primeiro nivel, é moi sinxelo que as cousas saian ben”

Concepción Burgo agradeceu tamén o paoio dos patrocinadores do concurso: Gran Hotel, Hotel Husa Puerta de San Pedro e D. O. Ribeira Sacra.

Os ganadores desta cuarta edición do concurso, foron:

Modalidade Creativa:
1º PREMIO: CERVECERÍA LA ESTRELLA. Tapa: Porco Celta: Imaxinando un Cocido 2º PREMIO: REST. PARRILLADA O VENTORRO. Tapa: Orella de porco celta e foie e viño da Ribeira Sacra

Modalidade Tradicional:
1º PREMIO: MESÓN DE ALBERTO. Tapa: Guiso de Luras con espuma de fabas de Lourenzá
2º PREMIO:IKEBANA BAR. Tapa: Almorzo no chanto

Premio á tapa que mellor marida co viño D.O. Ribeira Sacra:
REST. PARRILLADA O VENTORRO. Tapa: Orella de porco celta e foie e viño da Ribeira Sacra

Votación popular
TAPA CREATIVA: MESÓN DA PELUSIÑA. Tapa: Segredo de polbo
TAPA TRADICIONAL: IKEBANA BAR. Tapa: Almorzo no chanto

Nesta edición o certame contou cunha serie de novidades con respecto á anterior edición:

- Un novo premio establecido para a tapa que mellor maride ou use como ingrediente o viño D.O. Ribeira Sacra.

- Os participantes empregaron produtos autóctonos e característicos da gastronomía lucense para a elaboración das súa tapas.

- O público escolleu a tapa creativa e tradicional San Froilán, e aos 30 establecementos semifinalistas que optaron aos premios de votación polo xurado.

O xurado tivo en conta a presentación, elaboración, sabor e relación calidade-prezo, á hora de decidir os establecementos ganadores.

No acto de hoxe tamén se aproveitou para sortear varios premios entre o público participante no concurso.

* 4 lotes de viño Ribeira Sacra:

-  Emilio Xosé Bravo Rei

- Orlando rodríguez Fernández

- Jesús Ferreiro Teijeiro

- Carlos Alberto Gay Fernández

* 4 fins de semana no Hotel Husa Porta de San Pedro:

- Lorena Urce Castelo

- Cristina Carreira Crecente

- Norman Javier Veiga Álvarez

- Rafael Tejeda Vázquez

* 5 entradas para Club Termal Gran Hotel

- Charo Negral González

- Antonio García Fernández

- Isabel Rodríguez Rouco

- Antonio Caba Fernández

- Ana María Parcero Magallanes

* 1 cesta de produtos típicos da gastronomía lucense

- Oscar Pollán Somoza

Algúns dos establecementos participantes -foron 40 en toda a cidade- colaboraron ademais no concurso patrocinando comidas ou ceas e vales-obsequio para consumir no establecemento. Os premiados, entre todos os participantes, foron:

* Ganadores dunha comida ou cea:

- Ave Cesar: Mª josé Pérez Enríquez

- Café bar Boletus: María Márquez  Yacio

- Cafetería La Iguana: Lourdes Ouro Regueira

- Cafetería O Pote: Mª del Carmen Coria Abel

- Restaurante Antas de Ulla: José Antonio Álvarez Bouzas

- Cervecería La Estrella: Mª Isabel Arrojo lópez

- Curruncho A Nosa Terra: Marisa Mercador Fontela

- Hotel Jorge I: Susana Alonso Montera

- Mesón da Pelusiña: Sandra Gómez Pérez

- Mesón Vinoteca Louvre: Mª José Tejeda Vázquez

- Metbar: Dolores Maceda Fernández

- Porta de Santiago: Marisa Casteleiro Borrego

- Pizzería Toscana: Antonio Martín López Fernández

- Restaurante España: Jesús López Torres

- Restaurante Mesón de Alberto: Palmira Mallafré Ollé

- Restaurante Paprica: Hugo Rebolo López

- Restaurante Parrillada O Ventorro: Felix Morales Martínez

- Parrillada Savoy: Oscar Moreno Canto

- Restaurante Tosar: Pablo Folgueira López

- Rincón de Santos: Manuel Simón Pérez

- Taberna Daniel: Cesareo Farro Valdés

- Tirabeque: Vanessa Gómez Felipe

- 101 vinos: Manuel Fernández Seijas

* Vale obsequio para consumir no establecemento:

- Café Bar Arume: Juan Vallepuga Espinosa

- Cafetería Cook. Mª Vidal Pouso

- Casa de Baixo: Lorena Castro Muñiz

- Cervecería Xerigan: Marta Rodríguez López

- Curruncho A Nosa Tera: Hector Álvarez Teijeira

- Minuetto: Carmen Moya López

- Os Tilos: Paula Alonso Batán




Compartir:
Facebook Del.icio.us My Yahoo Technorati Meneame Wikio
RSS                                      Plan Avanza,Abre fiestra nova Instituto de Crédito Oficial,Abre fiestra nova